Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK


GINGA DENSETSU RIKI
(HOPEAHAMMAS LEGENDA RIKI)

Ginga Densetsu Riki, kertoo Ginin isän, Rikin lapsuudesta.
Riki syntyy 5 henkiseen pentueeseen,  mutta on pentueen pienikokoisin ja ainoa punaturkkinen. Kyläläisten mielestä Riki on "vahinkopentu", sillä Rikin isä on kylän paras karhukoira Shiro.
Muiden pentujen saadessa kodin, Riki jää emonsa Yamabukin luo. Yamabuki on kuitenkin vain väliaikaisessa hoidossa, omistajansa sairastuttua pahasti. Parannuttuaan Yamabukin omistaja haluaa koiransa takaisin, ja Riki päättää lähteä rakkaan emonsa perään.
Hän matkaa yksin pitkän matkan ja joutuu mm. Heijin johtaman koirajengin hyökkäämisen kohteeksi. Riki pääsee pakoon, hyppäämällä jokeen. Myöhemmin hän tapaa isänsä Shiron, joka tuo tälle kalan syötäväksi. Shiro ei kuitenkaan tunnista Rikiä pojakseen.
Matkan jatkuessa Riki yrittää auttaa nuorta Daisukea kun Heijin johtama jengi saapuu taas paikalle hyökäten Daisuken kimppuun. Shiro saapuu paikalle Gohee Takedan kanssa, ja kun Heiji tajuaa Rikin olevan Shiron poika hän jättää tämän rauhaan.
Manga päättyy kohtaukseen, joka nähdään myös Ginga Nagareboshi Gin -mangan alussa. Gohee ja Shiro ovat metsästämässä Akakabutoa, mutta karhu onnistuu yllättämään heidät. Akakabuto iskee käpälällään Goheeta päähän ja tämän vasen korva repeytyy irti. Tätä jo legendaariseksikin muodostunutta kohtausta on kuitenkin muutettu siltä osin, että myös pikku-Riki nähdään siinä mukana: Riki tuo haavoittuneelle Goheelle aseen, jolla tämä saa ammutuksi Akakabuton oikean silmän puhki. Riki joutuu myös katsomaan vierestä, kuinka hänen isänsä kuolee syöstessään itsensä ja samalla Akakabuton rotkoon.

Ginga Densetsu Riki jatkuu Ginga Nagareboshi Ginissä, vaikka GNG-manga ilmestyikin n. 20 vuotta aikaisemmin.
GDR mangaa ei ole julkaistu kuin vain yhden pokkarin verran, mutta siitä on myös toinen julkaisu, jossa erona on vain kansikuva.

 <-Toisen julkaisun kansi  

©2019 Ginga Densetsu Ginga - suntuubi.com